Στη LUCKY SMILE αντιμετωπίζουμε όλα τα οδοντιατρικά και στοματολογικά περιστατικά από τον απλό καθαρισμό μέχρι την πλήρη ανακατασκευή του στόματος και τη διάγνωση στοματολογικών βλαβών. Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένους επιστήμονες ώστε να αντιμετωπίζονται όλα, ακόμα και το πιο περίπλοκα περιστατικά με τον πιο αξιόπιστο και ολοκληρωμένο τρόπο.

 • Γενικός Έλεγχος
 • Λεύκανση Δοντιών
 • Οδοντικά Εμφυτεύματα
 • Χειρουργική Στόματος
 • Θεραπεία Ουλίτιδας
 • Θεραπεία Περιοδοντίτιδας
 • Ενδοδοντία / Απονεύρωση
 • Ένθετα / Επένθετα
 • Λευκά σφραγίσματα
 • Γέφυρες Ζιρκονίας
 • Στεφάνες (θήκες)
 • Οδοντοστοιχίες

Αισθητική Οδοντιατρική Ζιρκονίου


Με την αισθητική οδοντιατρική φροντίζουμε να δημιουργούμε υγιή, όμορφα και φυσικά χαμόγελα που να είναι πλήρως εναρμονισμένα με το πρόσωπο, εξατομικευμένα και κυρίως, να διαθέτουν υγιές υπόστρωμα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι διαρκές και μόνιμο.
"Δεν χρειάζεται να έχεις γεννηθεί με όμορφο χαμόγελο για να το αποκτήσεις……"
Η ζιρκονία ή YZP (Yttria τετραγωνικοί πολυκρύσταλλοι σταθεροποιημένης  ζιρκονίας), είναι στιλπνή, χρώματος λευκού, που μοιάζει με τιτάνιο. Πρόκειται για στερεό υλικό σε θερμοκρασία δωματίου, αν και γίνεται σκληρό και εύθραυστο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Στην οδοντιατρική αντικαθιστά το μέταλλο κάτω από οδοντιατρικές στεφάνες (θήκες) και γέφυρες για το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα σε σχέση με τις μεταλλο-κεραμικές στεφάνες και γέφυρες, στις οποίες διαφαίνεται το γκρί - μαύρο μέταλλο κάτω από το κεραμικό. Επίσης χρησιμοποιείται και στα εμφυτεύματα, αντικαθιστώντας το εμφύτευμα από τιτάνιο το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως. Το υλικό αυτό παράγεται με την βοήθεια της πλέον σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας κομπιούτερ CAD/CAM που διαθέτουμε.
Στα πλεονεκτήματά των στεφάνων ζιρκονίου συγκαταλέγονται η φωτοδιαπερατότητα τους, δεν προκαλούν καμία αλλεργία, έχουν μηχανική αντοχή και δεν διαβρώνονται, δεν είναι ευαίσθητες στο κρύο και το ζεστό. Και επειδή τίποτα δεν είναι τέλειο, το μόνο τους μειονέκτημα είναι η τιμή, καθώς είναι ακριβότερες από τις στεφάνες που ξέρουμε μέχρι σήμερα αλλά διαθέτοντας τον πλήρη εξοπλισμό εδώ στη LUCKY SMILE μπορούμε να πούμε πως αναγνωρίζουμε ότι ζούμε στη μέση κρίσης έτσι  οι τιμές μας είναι λογικές και προσιτές.

Παιδοδοντία


Αναλαμβάνουμε την παρακολούθηση της στοματικής υγείας παιδιών ηλικίας 3,5 ετών και άνω. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία τόσο στην πρόληψη, όσο και στην απόκτηση σωστών συνηθειών στοματικής υγιεινής και διατροφής.
Τα δόντια των παιδιών (νεογιλά δόντια) παρουσιάζουν αρκετές διαφορές από τα δόντια των ενηλίκων. Επιπλέον, η στοματική κοιλότητα των παιδιών βρίσκεται σε συνεχή μεταβολή, καθώς το παιδί αναπτύσσεται και τα παιδικά δόντια πέφτουν δίνοντας τη θέση τους στα μόνιμα. Το πιο σημαντικό απ' όλα, όμως, είναι ότι το ίδιο το παιδί περνάει συνεχώς σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης και ικανοτήτων, αντίληψης του κόσμου γύρω του και συνειδητοποίησης του εαυτού του.
Για τους παραπάνω λόγους είναι σημαντικό ο οδοντίατρος ή ο παιδοδοντίατρος, που ασχολείται με την παρακολούθηση της στοματικής υγείας του παιδιού, να είναι ευαισθητοποιημένος και ενημερωμένος πάνω σε αυτά τα θέματα, ώστε να μπορεί, πρωτίστως, να προσαρμόζει την επικοινωνία του με το παιδί στο επίπεδο αντίληψης του μικρού ασθενή, αλλά και να εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας.
Εμφυτεύματα


Με τον όρο εμφυτεύματα, στην Οδοντιατρική επιστήμη, εννοούμε τεχνητές ρίζες δοντιού, συνήθως από τιτάνιο, που τοποθετούνται στο οστό της άνω ή της κάτω γνάθου, "αντικαθιστώντας" ελλείποντα δόντια.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η πιο ενδεδειγμένη και ποιοτική λύση για την αποκατάσταση δοντιών που έχουν χαθεί λόγω τερηδόνας, κατάγματος ή περιοδοντίτιδας. Σημαντικό πλεονέκτημα της αποκατάστασης με εμφυτεύματα αποτελεί η μεγαλύτερη μακροζωία και το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας από οποιαδήποτε άλλη οδοντιατρική αποκαταστατική θεραπεία, καθώς και η άνεση και βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενή. Σε περίπτωση που η απώλεια των δοντιών συνοδεύεται με ταυτόχρονη απώλεια οστού ή ούλων τότε γίνεται παράλληλα και τοποθέτηση μοσχεύματος οστού και μαλακών ιστών, με στόχο την ολική αποκατάσταση της περιοχής, λειτουργικά και αισθητικά.


Γναθοχειρουργική


Η γναθοχειρουργική ή καλύτερα η στοματική και γναθοπροσωπική χειρουργική, είναι η ειδικότητα που ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων παθήσεων, τραυμάτων, δυσμορφιών και αισθητικών προβλημάτων του στόματος, των δοντιών, των γνάθων και του προσώπου.
Τέτοιες διαταραχές μπορεί να έχουν σχέση με φρονιμίτες / 3ους γομφίους, ελλείψεις δοντιών και ανάγκη οδοντικών εμφυτευμάτων , οστική ανάπλαση των γνάθων με χρήση αυτόλογων ή ετερόλογων οστικών μοσχευμάτων, σκελετικές ανωμαλίες των γνάθων και χειρουργική διόρθωση με ορθογναθική χειρουργική .
Επίσης, οδοντογενείς λοιμώξεις , παθήσεις των σιελογόνων αδένων, τραύματα προσώπου, δυσλειτουργία και πόνος των κροταφογναθικών διαρθρωσέων κ.α.


Κέντρο Κοπής Ζιρκονίου


Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, μέσω της διαρκούς επιμόρφωσης των μελών του εργαστηρίου της κλινικής μας, με την συμμετοχή σε συνέδρια, εκθέσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την χρήση των ποιοτικότερων υλικών, και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτουμε, παράγουμε οδοντοπροσθετικές εργασίες υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Προσφέρουμε εργασίες από όλο το φάσμα της οδοντοτεχνικής, με έμφαση στις αισθητικές αποκαταστάσεις με ολοκεραμικά υλικά, τις επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις και την ψηφιακή σχεδίαση και κατασκευή CAD CAM.
Το εργαστήριο μας λειτουργεί και σαν κέντρο κοπής για σκελετούς ζιρκονίου, μετάλλου, μονολιθικού ζιρκονίου και εξατομικευμένων abutments εξολοκλήρου από τιτάνιο.
Ορθοδοντική


Σκοπός της ορθοδοντικής θεραπείας είναι να αποκαταστήσει τις διαταραχές της σύγκλεισης και να αποδώσει στο στόμα αφενός τη μέγιστη λειτουργικότητά του κι αφετέρου την ιδανική αισθητική εκδοχή του. Με τον όρο σύγκλειση εννοούμε τον τρόπο που "συναρμόζουν" τα πάνω με τα κάτω δόντια μας, όταν το στόμα μας είναι κλειστό. Μια ιδανική σύγκλειση μας επιτρέπει να έχουμε σωστότερες αναλογίες προσώπου, πιο υγιή δόντια, καλύτερη μάσηση, καλύτερη άρθρωση, καλύτερη υγεία.

Κατάλληλη ηλικία έναρξης θεραπείας
Τα δόντια μας μπορούν να μετακινηθούν με τη βοήθεια της Ορθοδοντικής σε κάθε ηλικία. Μοναδική, βέβαια, προϋπόθεση είναι οι περιοδοντικοί-στηρικτικοί ιστοί των δοντιών να χαίρουν άκρας υγείας.
Άρα, ορθοδοντική θεραπεία μπορούν να κάνουν μικροί και μεγάλοι με επιτυχή αποτελέσματα.Ορθοδοντική ενηλίκων


Η ορθοδοντική ενηλίκων αφορά περιπτώσεις που:

 • η ορθοδοντική θεραπεία δεν πραγματοποιήθηκε στην παιδική ηλικία για διάφορους λόγους και τώρα, είτε για αισθητικούς είτε για λειτουργικούς λόγους, ο ασθενής θέλει να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

 • η ορθοδοντική θεραπεία πραγματοποιήθηκε στην παιδική ηλικία αλλά το αποτέλεσμά της υποτροπίασε με την πάροδο των ετών.

 • η προσθετική αποκατάσταση είναι αδύνατη (γέφυρες, εμφυτεύματα κτλ) γιατί ο χώρος που υπάρχει είναι ανεπαρκής ή η απόκλιση των παρακείμενων δοντιών είναι προβληματική ή πιθανή υπερσύγκλειση καθιστούν απαγορευτική την τοποθέτηση προσθετικής εργασίας κ.ά. Κατόπιν της ορθοδοντικής θεραπείας οι χώροι επανακτώνται, οι αποκλίσεις διορθώνονται, η υπερσύγκλειση αποκαθίσταται, και άρα, η προσθετική αποκατάσταση γίνεται πλέον εφικτή.

 • παρουσία περιοδοντικής νόσου έχει προκαλέσει "μετανάστευση" των δοντιών από την αρχική τους θέση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα.

 • απαιτείται, για αισθητικούς λόγους ή λόγω ατυχημάτων, γναθοχειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια αποκατάσταση των οδοντικών φραγμών με ορθοδοντική θεραπεία. Είναι σαφές ότι προϋπόθεση για την επίτευξη του ιδανικού αποτελέσματος είναι η συνεργασία των οδοντιατρικών ειδικοτήτων με τον γενικό οδοντίατρο.

Πώς Γίνεται;

Στην ορθοδοντική ενηλίκων -για λόγους βελτιωμένης αισθητικής κατά τη διάρκεια της θεραπείας- έχουμε στη διάθεσή μας όλες τις μεθόδους των κλασικών κινητών και ακινήτων ορθοδοντικών μηχανισμών, αλλά και μηχανισμούς οι οποίοι είναι από πολύ διακριτικοί έως αόρατοι! Μεταλλικά, διαφανή σιδεράκια αλλά και διαφανείς νάρθηκες είναι μερικά μόνο από τα μέσα που χρησιμοποιούμε για ένα τέλειο χαμόγελο!


Ορθοδοντική ανηλίκων


Η ορθοδοντική ανηλίκων χωρίζεται στην:

1) Προληπτική ορθοδοντική, που ασκείται κατασταλτικά είτε για να προλάβει την εκδήλωση μελλοντικής ορθοδοντικής ανωμαλίας στο μόνιμα δόντια είτε για να μειώσει την έκταση, την ένταση και το χρόνο αποκατάστασης του αναπόφευκτου ορθοδοντικού προβλήματος του μόνιμου οδοντικού φραγμού.
Εφαρμόζεται συνήθως από την ηλικία των 6 έως 12 ετών, ηλικία που στη πλειοψηφία των παιδιών έχει ολοκληρωθεί ο μόνιμος οδοντικός φραγμός. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις θηλασμού του δακτύλου ή πιπίλας πέραν του 4ου έτους (με αποτέλεσμα τη δημιουργία χασμοδοντίας), σε περιπτώσεις πρόωρης απώλειας και τερηδονισμών νεογιλών δοντιών (όπου παρατηρείται απώλεια χώρου για την ορθή ανατολή των αντίστοιχων μονίμων) κ.ά. Η απώλεια χώρου έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συνωστισμών και ίσως να αποτελεί ένδειξη για εξαγωγές μονίμων δοντιών. Τέλος, η προληπτική ορθοδοντική ενδείκνυται σε σταυροειδείς συγκλείσεις (όπου τα πάνω δόντια δεν "αγκαλιάζουν" τα κάτω αλλά συμβαίνει το αντίστροφο), οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν μέχρι και την ομαλή αύξηση των οστών των γνάθων.
Η προληπτική ορθοδοντική πραγματοποιείται με κινητά ή ακίνητα ορθοδοντικά μηχανήματα, με εκλεκτικό τροχισμό, με ασκήσεις, με κατασταλτικές εξαγωγές κ.ά., ανάλογα με το σχέδιο θεραπείας, το οποίο επιλέγεται κατόπιν κλινικής και ακτινογραφικής αξιολόγησης του περιστατικού.
Τα πλεονεκτήματα της προληπτικής ορθοδοντικής είναι ότι μας απαλλάσσει από την εγκατάσταση προβλημάτων σύγκλεισης, τα οποία προκειμένου να αποκατασταθούν σε μεγαλύτερη ηλικία απαιτούν πολυπλοκότερη αντιμετώπιση, πιθανές εξαγωγές μονίμων δοντιών, περισσότερο χρόνο, σε ηλικίες που η ύπαρξη ορθοδοντικών μηχανισμών είναι περισσότερο ενοχλητική.

2) Ορθοδοντική αποκατάστασης της εκδηλωμένης ορθοδοντικής ανωμαλίας (επανορθωτική ορθοδοντική), κατά την οποία τοποθετούνται συνδυασμοί κατάλληλων ορθοδοντικών μηχανισμών σύμφωνα με το εκάστοτε σχέδιο θεραπείας, ώστε ο ολοκληρωμένος μόνιμος φραγμός (συνήθως στην ηλικία των 11-13 χρόνων) να αποκτήσει την ιδανική διάταξη των οδοντικών τόξων.
Πώς Γίνεται;

Α) Κινητοί ορθοδοντικοί μηχανισμοί
Οι κινητοί μηχανισμοί διακρίνονται σε εξωστοματικούς (headgear, face mask-Delaire, παλαιότερα οι επιγναθίδες) και σε ενδοστοματικούς (υπερώιες πλάκες, λειτουργικά μηχανήματα, διαφανείς νάρθηκες…). Φοριούνται ανάλογα με τις ενδείξεις είτε όλο το 24/ωρο είτε κάποιες ώρες του 24/ωρου. Αφαιρούνται για να καθαριστούν και να τηρήσει ο ασθενής τη στοματική του υγιεινή.
Β) Ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί
Οι ακίνητοι μηχανισμοί είναι τα αγκύλια (brackets ή κοινώς "σιδεράκια"). Τα αγκύλια αυτά είναι υποδοχές (μεταλλικές, πορσελάνινες ή πολυκαρβοξυλικές) τις οποίες ο ορθοδοντικός κολλάει με σύνθετη ρητίνη στην επιφάνεια των δοντιών. Στη συνέχεια, εφαρμόζει μεταλλικά διαδοχικά τόξα επάνω στα αγκύλια, για να επιτύχει τις επιθυμητές μετακινήσεις. Η πρόσδεση των συρμάτινων τόξων στα αγκύλια γίνεται με μεταλλικές ή πλαστικές (ως επί το πλείστον), διαφανείς ή πολύχρωμες (40 αποχρώσεις) προσδέσεις.
Οι ακίνητοι μηχανισμοί αυτοί μπορεί να είναι είτε προστομιακοί και να φαίνονται, είτε γλωσσικοί -στην εσωτερική επιφάνεια των δοντιών- και να μην φαίνονται. Υπάρχουν, επίσης, και οι ακίνητοι μηχανισμοί στην εσωτερική επιφάνεια των δοντιών για διατήρηση χώρου, όπως τα γλωσσικά και υπερώια τόξα (Nance Gusgarian), μηχανήματα ταχείας διεύρυνσης της υπερώας, καθώς επίσης και γλωσσικοί και υπερώιοι μηχανισμοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κατά περίοδο της συγκράτησης του ορθοδοντικού αποτελέσματος.